top of page

LES TIC COM A VEHICLE D'EXPRESSIÓ, CREACIÓ I REPRESENTACIÓ MUSICAL

  • Foto del escritor: Maria Camps Moll
    Maria Camps Moll
  • 8 abr 2019
  • 2 Min. de lectura

Narciso José López García, en l’article publicat a la revista Música y Educación, “Aplicaciones Android y creatividad musical en primaria” ens explica que:


Actualment, els docents tenen la necessitat, o potser l’obligació, de planificar experiències que exigeixin un pensament creatiu a través de processos d’exploració, creació, composició, etc. que siguin capaços de construir i fixar aprenentatges musicals sòlids.


Llavors, per fer això possible, apareix, també, la necessitat d’introduir l’ús de les TIC com a vehicle d’expressió, creació i representació musical, planificant activitats que proporcionin a l’alumnat experiències enriquidores que facin més eficaços i significatius els aprenentatges.


L’arribada de les tauletes, ordinadors i dispositius mòbils a les aules, ha fet que augmentin les possibilitats d’interacció permetent-nos compondre música, manipular paràmetres del so, modificar la durada, la intensitat, etc. dels sons, experimentar, innovar... sense necessitat de tenir coneixements previs ni instruments reals.


Les aplicacions o apps són els elements fonamentals per treballar la creació musical a l’aula amb els dispositius mòbils. Solen ser gratuïtes, fàcils de descarregar i incorporar a les tauletes, i de bona qualitat.


Així doncs, segons l’autor, les possibilitats que presenten aquests dispositius són tantes, que seria un greu error no introduir-los a l’escola. Per tant, l’educació musical ha de respondre a aquestes noves exigències, aprofitant les oportunitats didàctiques que ens ofereix la simbiosi existent entre la música i la tecnologia.



Des del meu punt de vista, la reflexió que fa l’autor cap al final de l’article, és clau, ja que en la societat actual, les tecnologies són les grans protagonistes en molts àmbits, i en l’educació, també influeixen, i les hem d’aprofitar sempre i quan afavoreixin l’aprenentatge i ens ofereixin oportunitats didàctiques. Per tant, a les aules, han de ser-hi presents, i a l’aula de música, sobretot, s’ha de disposar d’aplicacions que permetin fer creacions musicals, permetent així als alumnes el desenvolupament de la creativitat, la improvisació, la imaginació, etc., i l’aprenentatge de diversos conceptes del llenguatge musical i de competències de l’àrea de música.

Entradas recientes

Ver todo

Comentarios


© 2023 por Haciendo Ruido.

Creado con Wix.com

Treball de curs de l'assignatura "Programes Multimèdia Infantils i Juvenils” de la Menció en TIC del Grau dels Estudis de Mestre d'Ed.Primària i Grau dels Estudis de Mestre d'Ed.Infantil de la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona. Curs 2018-19. 

bottom of page