top of page

ENTREVISTA A ALEX RUTHMANN

  • Foto del escritor: Maria Camps Moll
    Maria Camps Moll
  • 11 may 2019
  • 2 Min. de lectura




En una revista de música, educació i TIC, he trobat una entrevista molt interessant a Alex Ruthmann, profesor d’Educació Musical a la Universitat de Massachusetts Lowell , president de l’Association fot Technology in Music Instruction, i co-editor de l’International Journal of Education & the Arts.




A continuació, faré esment a alguns aspectes que crec que són importants a tenir en compte, i que és interessant reflexionar-hi.


En primer lloc, m’agradaria destacar la resposta que fa a la pregunta “Podríem ensenyar música sense tecnologia?” Respon que no, ja que la realitat és que les interpretacions musicals estan determinades per les gravacions musicals escoltades a través de discs, més que per l’assistència a concerts en directe. Des del meu punt de vista, és cert que els alumnes, i les persones en general, escolten i aprenen música a través de vídeos, que no pas anant a concerts.

En segon terme, m’agradaria fer referència a la qüestió que li planteja Andrea Giráldez, l’entrevistadora: “Quin és l’error o la idea equivocada més freqüent en relació a l’aprenentatge musical amb tecnologies?” Ruthmann, apunta que el problema més gran és pensar que la tecnologia ho és tot, i en realitat, la tecnologia no fa res per si sola. Per tant, és important tenir en compte que l’eficàcia de la tecnologia depèn de l’usuari, és a dir, depèn de com l’utilitza i quan ho fa. Així doncs, com a futura mestra, m’és molt útil aquesta reflexió, ja que si s’utilitza bé, pot ser una eina molt poderosa i útil en el procés musical.


També en resposta a una pregunta, el professor afirma que moltes aplicacions existents per als docents i estudiants són complexes i no tenen un maneig intuïtiu, ja que han estat creades per a músics professionals. Llavors, s’ha d’anar investigant com dissenyar aplicacions que permetin aprendre i crear música de manera més senzilla.


Per altra banda, Ruthman explica quina és la situació de l’educació musical amb tecnologies a les aules de primària a Estats Units. Diu que de cada vegada més, els docents ho tenen més difícil per aconseguir finançament per a adquirir tecnologies, tot i que moltes escoles, de cada vegada més, integren iPads i ordinadors portàtils. A més a més, de cada cop més, es troben eines musicals gratuïtes a Internet.


Finalment, voldria anomenar alguns recursos que proposa Alex Ruthmann per a professors de música: Noteflight, Scratch, MaKey Makey, Music Delta, entre d’altres.


Comments


© 2023 por Haciendo Ruido.

Creado con Wix.com

Treball de curs de l'assignatura "Programes Multimèdia Infantils i Juvenils” de la Menció en TIC del Grau dels Estudis de Mestre d'Ed.Primària i Grau dels Estudis de Mestre d'Ed.Infantil de la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona. Curs 2018-19. 

bottom of page